Excursies op Vlieland

Archery Tag

Deze activiteit is de adrenalinebooster van Paal 50. Probeer met pijl en boog het andere team uit te schakelen. Deze combinatie van trefbal, paintball en boogschieten doet geen pijn, want de pijlen hebben een zacht kussentje.

Beach Golf

Balletje slaan op het strand van Vlieland? Dat kan! Op onze speciale strandgolfbaan is de spanning voor de geoefende en beginnende golfer altijd te snijden. https://www.paal50.nl/activiteiten/beach-golf

Beach Volleybal

Onze instructeurs zijn fervente volleyballers die het u graag mogelijk maken mee te genieten van spel op het strand van Vlieland.

Beachgolf

Noordzeestrand bij de strandtent van Vlieland outdoor center Kosten: €12.50 per uur per persoon. Vanaf 4 pers.

Blokarten

In een driewieler buggy met zeil rijdt je met een snelheid van 10 tot misschien wel 70 kilometer per uur over Vlielands mooiste stranden. De sport is voor iedereen toegankelijk, jong, oud, sportief of niet, angstig of vol lef! Opspattend zand en water tot achter je oren, verwilderd haar en gevoelige spieren met daarnaast het ultieme gevoel van vrijheid is voor iedereen de garantie na uw Blokart avontuur! Een activiteit die sterk in populariteit toeneemt en super is om te doen.

Boogschieten

Ontdek uw innere Robin Hood door met ons de pijl-en-boog in handen te nemen.

Branding kajakken

Ga de strijd aan met de branding van de Noordzee tijdens deze spectaculaire activiteit branding kayakken. Peddel met krachtige slagen door de golfen om bijtijds om te kunnen keren en al surfend op de golf weer naar het strand te varen.

Break-in Room

Vergeet de escape-room, nieuw bij Paal50 is de Break-In Room op het strand! Lukt het jullie om de aangespoelde zeecontainer binnen te dringen?

Bubble Voetbal

Een middag Bubble Voetbal staat garant voor lachen, gieren en brullen om elkaars acties.

Discgolf

Tijdens onze 1 uur durende funclinic krijgt u van onze instructeurs uitleg over het spel met enkele tips en trucs. Na een korte instructie waarin u enkele werptechnieken krijgt aangereikt wordt er enkele momenten ingegooid. Vervolgens wordt u los gelaten op het voor u uitgezette parcours om binnen zo min mogelijk worpen te frisbee te putten. Wie in zo min mogelijk worpen het parcours weet af te leggen wordt gekroond tot winnaar en vergaard de eeuwige roem en bewondering van zijn of haar collega’s! Uw score word door u bijgehouden op een scorekaart. Kosten : €15,- per 1.5 uur, per persoon.

Eilandwandeling

Ga mee, met een Vlielandse gids, wandelen over het eiland en kom onderweg van alles te weten over het heden en verleden van Vlieland. Langs het wad, over het strand, door bos, duin en dorp. Laat u onderweg trakteren op een eilander lekkernij.

Excursie eiland safari tour

Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur....... Er is van alles te ontdekken en te fotograferen. Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 22,50 per persoon met een minimum van 2 personen en een maximum van 4 volwassenen en 2 kinderen!!!. 6 personen worden alleen in één keer geboekt en wordt er gekeken of het past! Voor vragen bel: 06-30223886

Expeditie Robinson

U heeft zich vast wel eens afgevraagd hoe lang u het op een eiland vol zou houden. Test het bij Paal 50! "Bent u de nieuwe Robinson van Vlieland?"

Fietstocht of wandeling Langs toen en nu

Waarom staat dat beeldje van een geit in de Dorpsstraat? Waarom heten steegjes hier gloppen? Zijn u nog meer dingen opgevallen of wilt u meer te weten over het heden en verleden van Vlieland? Ga dan mee, langs goed bewaarde gebleven plekjes met een verhaal. De route laat ik in deze periode een beetje afhangen van het weer. Als het te koud is om te fietsen maak ik er een wandeltocht van. Onderweg is er tijd om te genieten van een eiland traktatie.

From Schiphol

Schiphol Amsterdam Airport - WestCord Fashion Hotel Amsterdam - WestCord Art Hotel Amsterdam PICK UP POINT at Schiphol – Departure 3 exit D Adress: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol 1. The amount set must be paid at the reception in the relevant hotel. 2. The airport shuttle is based on availability. 3. If the driver is not on site 15 minutes after the agreed pick-up time, we ask you to call as soon as possible with +31 6 21 82 08 00 or +31 20 8100800. 4. The guest is expected to be ready 15 minutes before the agreed pick-up time 5. If the guest takes a different flight (different date, different hour, different flight number, different airport / station) than anticipated, then he/she must inform the Airport shuttle in a timely manner. This can be done by telephone or email on the emergency number. If this has not been done, the ride will still be charged. 6. We provide one piece of luggage and one piece of hand luggage as standard per person. Special luggage (wheelchair, surfboard, golf bag ...) must be specified in advance by the customer. 7. If you miss your flight due to circumstances (traffic jams, roadworks, accidents ...), Airport Shuttle is not responsible for this. Airport shuttle will do everything possible to get you to the airport / station in time. The pick-up hour is always discussed in consultation with the customer and determined based on the time of departure of the aircraft / train / boat. 8. The person to be transported is responsible for all damage incurred by Airport Shuttle as a result of their mistakes. 9. Complaints must be delivered to us no later than eight days after the transport by e-mail. WestCord Fashion hotel: receptie.fashion@westcordhotels.nl. WestCord Art hotel: reception.art@westcordhotels.nl.

Golfsurfboard huren

Ga de uitdaging aan om op de Noordzee te golfsurfen! Deze activiteit is zonder begeleiding, op eigen risico en inclusief wetsuit. <16 jaar is toezicht van een volwassenen vereist.

Golfsurfboard huur

Inclusief wetsuit, helm indien nodig, lifejacket. Golfsurfboard huur kan de hele dag, wel in overleg.

Handboogschieten

Deze oeroude sport spreekt natuurlijk voor zich. Op een avontuurlijke locatie kunt u zichzelf meten met uw collega’s, familie of vrienden! Uw groep wordt door een ervaren instructeur begeleid. Hierdoor ziet u uw niveau omhoog schieten. Handboog schieten is voor alle leeftijden en alle ervaringsniveaus. Een activiteit die aanspreekt bij iedere leeftijd, succes verzekerd!

Island Games

In een ‘typische’ Vlielandse kilt gaat u de strijd aan met uw collega’s en laat u zien dat u de boomstammen het verste gooit. Denkt u dat u een katapult kunt bouwen? Kom maar op! "Wie wordt de sterkste van de Noordzee?"

Kaasproeverij & rondleiding

Uitgebreide kaasproeverij en rondleiding in de kaasbunker. Maar liefst 7 verschillende kazen komen er voorbij. Uiteraard de bekende zeewierkaas, maar ook kazen die meer dan een jaar hebben liggen rijpen in de bunker of nieuwe experimenten mag u deze middag als eerste proeven! De kaasmaker vertelt u over hoe de kaas gemaakt wordt, het speciale rijpingsproces, en de zeewieroogst. Wie wil mag onder begeleiding van de kaasmaker via de steile trap afdalen in de bunkers om te zien waar de verschillende kazen liggen te rijpen. Vooraf aanmelden via de website of bij een van onze boekingsadressen. De kaasbunker vindt u op het vuurboetsduin nabij de vuurtoren. (kind = t/m 11 jaar)

Kitesurfen

Boek je kitesurfles bij Vlieland Outdoor Center op prachtig Vlieland. Dit eiland kent de meeste zon- en winddagen van Nederland en dat kan prachtige condities opleveren om te leren kitesurfen. Geniet van de zon, zee en wind op Vlieland! Wij zijn een een kitesurfschool waarbij plezier en persoonlijke benadering voorop staat. Leren kitesurfen in kleine groepjes onder begeleiding van ervaren instructeurs. Het juiste materiaal en de mooie omgeving van Vlieland zorgen voor een unieke ervaring.

Lasergamen

Lasergamen word gedaan in het bos/duin achter de uitkijktoren bij de passantenhaven. Kan in overleg met klant, ook op een andere tijd.

Libelle arrangement Tuktuk Eilandsafari tour

Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, en niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur. Er is van alles te ontdekken en te fotograferen.

Mega L-sup huur

Ga de uitdaging aan om met 4 personen op een large sup te peddelen! Deze activiteit is zonder begeleiding, op eigen risico en inclusief wetsuit. <16 jaar toezicht van een volwassenen vereist.

Mega XL-SUP

Huur deze sup samen met 8 van je familie of vrienden. Ga de uitdaging aan om op de Noordzee te Stand Up Peddelen! Deze activiteit is zonder begeleiding, op eigen risico en inclusief wetsuit. <16 jaar is toezicht van een volwassenen vereist.

Mindfulness wandeltocht

Tot rust komen. Je hoofd leeg maken. Leren ontspannen. Het kan allemaal. Maar waar kan dat nou beter dan met je voeten stevig in het Vlielandse zand. 'Hear the sound of the waves and relax'. Alleen het geluid van de zee is al rustgevend.Tijdens de wandeling krijg je een paar oefeningen aangereikt die je leren op een 'no-nonsense manier te ontspannen. Het leuke is dat je de oefeningen overal kunt doen. Het is echt niet nodig om twee uur per dag op een matje te zitten. Met deze oefeningen als handvat kun je leren om ook tijdens je drukke dagelijkse leven even een rustmomentje te nemen.

Natuurwandeling

Ik woon al weer een aantal jaren op Vlieland en ben verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit ik in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd mijn interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trek ik de natuur in (strune) , vaak met m'n hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het mooi's dat het eiland te bieden heeft. Wat zou er niet mooier zijn om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen. Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

Powerkiten

Wanneer u klaar bent voor wat actie op het strand dan is het power vliegeren de perfecte activiteit. Onze Nasa-wing vliegers en matrassen zorgen ervoor dat u zelf bij kleine windkrachten flink aan het werk wordt gezet om de vlieger te besturen. Van onze instructeurs leert u om te gaan met de vlieger

Powerkiten

Uitwaaien voor durfallen, dat is powerkiten!

raften

Tijdens deze 1 uur durende activiteit neemt onze instructeur u mee voor een spectaculaire sessie in de Vlielandse branding. Nadat u bent uitgerust met een wetsuit en zwemvest is het tijd voor de veiligheidsbriefing. Hierin leert de instructeur u over de stroming, weersomstandigheden en peddeltechnieken welke benodigd zijn voor het raften. Speelterrein Noordzee bij strandtent Vlieland outdoor center. Branding Raften is in principe geschikt voor deelnemers van alle leeftijden, maar zeker als er grote golven staan is een beetje kracht gewenst. KOSTEN € 15,00 p.p.p.u.

Reunie onderwijs Vlieland

Reunie onderwijs Vlieland

Robbentocht

Uw bezoek aan Vlieland is niet compleet zonder een zeehondentocht met de Geus, de Northern Diver of de Vlielander. Met deze supersnelle rubberboten (40 mijl p/u) kunt u kennis maken met de natuur rondom Vlieland. Een ware belevenis voor jong en oud! De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.

Rondleiding en proeverij

Voorbeeld omschrijving

Summer outdoor 5 tot 8 jaar

Kinder programma in de zomer vakantie. Vanaf 5 jaar tot 8jaar. Van 13.00 uur tot 15.00 uur. Per dag verschillende activiteiten

Summer outdoor 9 tot 15

Kinderprogramma in de zomervakantie vanaf 9 tot 15. Van 13.00 uur tot 15.00 uur. Per dag verschillende activiteiten

Summer outdoor dinsdag lasergamen

Sup huren

Ga de uitdaging aan om op de Noordzee te Stand Up peddelen! Deze activiteit is zonder begeleiding, op eigen risico en inclusief wetsuit. <16 jaar is toezicht van een volwassenen vereist.

suppen

Tijdens deze 1.5 uur durende activiteit leert u op een leuke en veilige manier om te gaan met een Sup, Kano of Kajak. Na een uitvoerige instructie van onze ervaren instructeurs kunt u zelf de peddel in de hand nemen en glijden over de mooie Waddenzee van Vlieland. Sup/kano en kajak tochten is in principe geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar , maar zeker als er harde wind staat is een beetje kracht gewenst. Sup/kano en kajak tochten worden vanaf 1 juni tot 1 november aangeboden. De kosten: Sup/kano tocht kost bij ons €15 per 1.5 uur incl. materiaal, wetsuit. en een gratis drankje achteraf.

To Schiphol

WestCord Art Hotel Amsterdam - WestCord Fashion Hotel Amsterdam - Schiphol Amsterdam Airport PICK UP POINT at Schiphol – Departure 3 exit D Adress: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol 1. The amount set must be paid at the reception in the relevant hotel. 2. The airport shuttle is based on availability. 3. If the driver is not on site 15 minutes after the agreed pick-up time, we ask you to call as soon as possible with +31 6 21 82 08 00 or +31 20 8100800. 4. The guest is expected to be ready 15 minutes before the agreed pick-up time 5. If the guest takes a different flight (different date, different hour, different flight number, different airport / station) than anticipated, then he/she must inform the Airport shuttle in a timely manner. This can be done by telephone or email on the emergency number. If this has not been done, the ride will still be charged. 6. We provide one piece of luggage and one piece of hand luggage as standard per person. Special luggage (wheelchair, surfboard, golf bag ...) must be specified in advance by the customer. 7. If you miss your flight due to circumstances (traffic jams, roadworks, accidents ...), Airport Shuttle is not responsible for this. Airport shuttle will do everything possible to get you to the airport / station in time. The pick-up hour is always discussed in consultation with the customer and determined based on the time of departure of the aircraft / train / boat. 8. The person to be transported is responsible for all damage incurred by Airport Shuttle as a result of their mistakes. 9. Complaints must be delivered to us no later than eight days after the transport by e-mail. WestCord Fashion hotel: receptie.fashion@westcordhotels.nl. WestCord Art hotel: reception.art@westcordhotels.nl.

Tuktuk Avond Safari tour

Wij nemen u mee langs vele mooie plekjes op het eiland door onze deskundige chauffeur/gids. Een verscheidenheid aan vogels, schotse hooglanders, soay schapen, geiten, niet te vergeten de prachtige vergezichten met de steeds weer veranderende wolken structuur en genieten van de ondergaande zon ....... Er is van alles te ontdekken en te fotograferen. Deze tour duurt ongeveer anderhalf uur en de kosten zijn € 27,50 per persoon met een minimum van 2 personen en een maximum van 4 volwassenen en 2 kinderen!!!. 6 personen worden alleen in één keer geboekt en wordt er gekeken of het past! Voor vragen bel: 06-30223886

Tuktuk Avond Struun toer

Tijdens deze 3 uur durende Tuktuk struun toer wordt het historische verhaal vertelt van de in de bossen verscholen oude kooi op één van de sprookjesachtige plekken die het eylandt Flielandt rijk is. Na deze tour wordt u afgezet in het gezellige Gestrand om te genieten van een hapje en een drankje. U wordt uiteraard gehaald & gebracht van uw vakantie verblijf. Tuktuk, incl. een cosumptie onderweg en na afloop 2 consumpties met heerlijke borrelhapjes. Volwassenen € 40,00 per persoon & Kids 5 t/m 10 jaar € 34,00 per kind. Te boeken bij: De Noordwester, VVV Vlieland, Westcord strandhotel Seeduyn, Primera, de Coupure, Visit Vlieland & Hotel Zeezicht.

Tuktuk cranberry toer

Tijdens deze 2 uur durende Tuktuk toer wordt er ook een stop gemaakt bij één van de cranberry velden die verspreid liggen op het mooiste eiland van de wadden, Vlieland. Er is dan de mogelijkheid om zelf de cranberry te plukken. Onderweg is er een hapje en een drankje aanwezig. U wordt uiteraard gehaald & gebracht van uw vakantie verblijf. Tuktuk cranberry toer, incl. drankje & hapje onderweg met een zakje cranberries (die u zelf plukt!) De Kosten zijn voor volwassenen € 30,00 per persoon & kids 5 t/m 10 jaar € 22,50 per kind.

Tuktuk Struun Toer

Tijdens deze 3 uur durende Tuktuk struun toer wordt het historische verhaal vertelt van de in de bossen verscholen oude kooi op één van de sprookjesachtige plekken die het eylandt Flielandt rijk is. Na deze tour wordt u afgezet in een gezellige horeca gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje. U wordt uiteraard gehaald & gebracht van uw vakantie verblijf. Tuktuk, incl. een cosumptie onderweg en na afloop 2 consumpties met heerlijke borrelhapjes. Volwassenen € 35,00 per persoon & Kids 5 t/m 10 jaar € 29,00 per kind. Te boeken bij: De Noordwester, VVV Vlieland, Westcord strandhotel Seeduyn, Primera, de Coupure, Visit Vlieland & Hotel Zeezicht.

Verse kaas maken

Samen met de kaasmaker maak je van verse melk in een hand omdraai een verse (kruiden)kaas. Het is een recept dat je thuis gemakkelijk kan herhalen. Daarnaast proeft u verschillende van onze kazen en wordt u meegenomen tijdens een rondleiding in ons gerestaureerde zuivelfabriekje.

workshop "maak je eigen Vlieland souvenir"

Maak een leuk eiland souvenir van schelpen, drijfhout, veertjes en andere mooie aanspoelsels. Reddingbootschuur / Badweg 14.30 uur. Wel even aanmelden. Bij de VVV Vlieland

Workshop verse kaas maken

Kaasmaker Nils Koster is schrijver van het boek Kaas uit eigen keuken. Tijdens deze workshop leert hij je hoe je zelf binnen een uur een pak melk omtovert tot verse kaas! Het verse kaasje maken we op smaak met verse kruiden uit de natuur, vruchten of met zeewier. Met de wei (het restproduct) bakken we een vers broodje in onze houtoven. Daarna gaan we de verse kaas natuurlijk gelijk proeven! Incl. korte rondleiding en proeverij in de bunker. Indien gewenst ook mogelijk met geitenmelk, geef dit zelf tijdig door aan de kaasmaker. Kinderen v.a. 7 jaar en alleen onder begeleiding van een betalende volwassene! Incl. koffie, thee of limonade en boekje met recepten (kind = t/m 11 jaar)

Workshop Zelf kaas maken

Samen met één van onze kaasmakers maakt u uit tien liter melk, zelf twee kaasjes per persoon van ongeveer 500 gram. Bij ontvangst staat er koffie met koek voor u klaar, waarna u de handen uit de mouwen kunt steken en leert wat er voor nodig is om van melk kaas te maken. Wij begeleiden u bij de ambachtelijke bereiding van kaas, terwijl wij vertellen over de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen en Kaaslust. Deze workshop is inclusief een volledige proeverij, waarbij u een ruime selectie van onze kaas proeft met een uitgebreide toelichting. Kinderen alleen in overleg met Kaaslust, zodat wij de juiste voorbereidingen kunnen treffen.

Workshop zelf kaas maken ZOMER

Samen met één van onze kaasmakers maakt u uit tien liter melk, zelf twee kaasjes per persoon van ongeveer 500 gram. Bij ontvangst staat er koffie met koek voor u klaar, waarna u de handen uit de mouwen kunt steken en leert wat er voor nodig is om van melk kaas te maken. Wij begeleiden u bij de ambachtelijke bereiding van kaas, terwijl wij vertellen over de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen en Kaaslust. Deze workshop is inclusief een volledige proeverij, waarbij u een ruime selectie van onze kaas proeft met een uitgebreide toelichting. Kinderen alleen in overleg met Kaaslust, zodat wij de juiste voorbereidingen kunnen treffen.

Zeehondentochten

Dagelijks vertrekken wij vanaf steiger I (bij de boothelling) vanuit de jachthaven van Vlieland richting de Zeehonden die liggen te zonnen op de zandplaat. Een genot om deze beestjes te zien genieten van de lekkere warme zon. Als u geluk heeft zwemmen ze vlak naast de boot. De zandplaat is niet voor iedereen te bereiken maar voor de BON BIDA geen probleem. Dit uitje is voor alle leeftijden een feest. Zelfs is er de kans om bruinvissen tegen te komen, deze kleine dolfijn is sinds jaren weer veel te vinden in de Waddenzee.