Excursies op Vlieland


Excursies op Vlieland Bij VisitVlieland kun je de leukste excursies en dagtochten boeken. Kom langs in de winkel en Suus regelt het voor je.

Zeehondentochten

Je kunt bij VisitVlieland een zeehondentocht boeken, een waar spektakel voor jong en oud. De schipper van de boot zal proberen zo dicht mogelijk bij de robben te komen.

Dit uitje is voor alle leeftijden een feest. Sinds de laatste jaren zien we ook regelmatig bruinvissen zwemmen. De bruinvis is een kleine dolfijn, die weer regelmatig wordt gesignaleerd in de Waddenzee.

Prijzen en info via Suus in de VisitVlieland Vakantiewinkel.

Tel: 0562 45 1294
E-mail: winkel@visitvlieland.com

zeehondentocht

Dagtocht Terschelling

Gluren bij de buren op Terschelling? Vaar met een snelle rubberboot in no time naar Terschelling. Je vertrekt dan ’s ochtends naar Terschelling en tegen de avond vaar je weer terug naar Vlieland.

Prijzen en info via Suus in de VisitVlieland Vakantiewinkel.

Tel: 0562 45 1294
E-mail: winkel@visitvlieland.com

dagtocht Terschelling

Dagtocht Texel

Dagje Texel doen? Dat is super leuk en bovendien een avontuur om er te komen. Stap op de Vliehors Expres welke je over de Vliehors brengt naar het authentieke steigertje van de boot naar Texel. Met Rederij de Vriendschap vaar je naar Texel. Eind van de dag weer terug naar Vlie. Uiteraard is enkele reis ook mogelijk.

Prijzen en info via Suus in de VisitVlieland Vakantiewinkel.

Tel: 0562 45 1294
E-mail: winkel@visitvlieland.com

dagtocht Texel

Wildwater varen

Scheuren door de branding. Met hoge snelheid door de ruige Noordzee. Weer of geen weer. Kortom: een onvergetelijke ervaring en niet voor watjes.

Prijzen en info via Suus in de VisitVlieland Vakantiewinkel

Tel: 0562 45 1294
E-mail: winkel@visitvlieland.com

wildwatervaren

GPS Tochten

Dat Vlieland prachtig is, dat staat buiten kijf. Met de GPS wandel- en fietstochten van VisitVlieland en Paal 50 vindt u die plekken die u normaal gesproken niet zo makkelijk vindt. Wij weten de weg naar de duinpan waar de strandjutter zijn pijp rookt of het stukje bos waar verliefde eilanders de romantiek vieren.

Volg de aanwijzingen op uw GPS-systeem en wandel zo een van de mooiste routes van de Waddeneilanden. Onderweg krijgt u lastige opdrachten voor de kiezen en wordt uw kennis over Vlieland op de proef gesteld. Weet u de antwoorden die leiden naar de finish?

Prijzen en info via Suus in de VisitVlieland Vakantiewinkel.

Tel: 0562 45 1294
E-mail: winkel@visitvlieland.com

wildwatervaren

Kitesurfen

Vlieland kent de meeste zon- en winddagen van Nederland en dat kan prachtige condities opleveren om te leren kitesurfen. Van mei tot en met augustus zijn wij op het Noordzeestrand te vinden, zo’n 200 meter ten westen van het Badhuys. Neem hier kitesurfles of ga met ons mee naar de Vliehors. De grootste zandvlakte van Noordwest-Europa en een uniek gebied om te leren kitesurfen.

Prijzen en informatie bij Rintsje

Tel: 06 51 69 31 85
E-mail: info@rintsjebosch.com
www.rintsjebosch.com

kitesurfen

Excursies Noordwester

Informatiecentrum de Noordwester biedt een groot aantal verschillende excursies aan. Wat denk je van een wadexcursie, bezoek aan de Kroon’s polders, nachtexcursie, rondje vuurtoren, jutterstocht en nog veel meer. Kijk op hun website voor meer informatie en het actuele aanbod

Tel: 0562-451700
E-mail: info@denoordwester.nl
www.denoordwester.nl

Vliehors Expres

De Vliehors Expres, een grote MAN vrachtwagen, maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Ze rijden naar de punt van de Vliehors, waar bijna altijd zeehonden te zien zijn. Ook bezoeken we het Reddingshuisje midden op de Hors. Vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als juttersmuseum. Alles wat op het strand is aangespoeld is hier te bewonderen, van sigaretten tot flessenpost.

Tel: 06 218 208 42
E-mail: info@vliehorsexpres.nl
www.vliehorsexpres.nl

De Vlielander Kaasbunker

Expositie in het voormalig filtergebouw van het waterleidingbedrijf. De onderliggende bunkers worden gebruikt om kaas te rijpen Expositie over de historie van het gebouw, water, kaas, zeewier, kruiden en andere Vlielander smaakmakers. Uiteraard ligt er altijd een stukje kaas om te proeven.

Deze expositie is te bezichtigen elke zaterdag ochtend van 10.30 – 12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00-16.00uur.
In vakantie periodes extra open.

Kijk voor meer informatie op www.zeewierkaas.nl.

kaasbunker 1

kaasbunker 2


© 2009 - 2017 Visitvlieland Vakantie Winkel | privacy statement | algemene voorwaarden | accommodatie aanmelden | contact